Kerstshoppen

Kerstshoppen

Kerstshoppen Dusseldorf

Kerstshoppen in Dusseldorf is een must-do, want Dusseldorf is een echte modestad! Zo wordt hier jaarlijks de grootste modebeurs ter wereld gehouden!
Ja, u leest het goed. Niet New York, Milaan of Parijs, maar Dusseldorf organiseert de grootste modebeurs ter wereld! Logisch dat er in de stad ook voldoende mogelijkheden zijn om te shoppen gedurende het jaar of te Kerstshoppen.

Tijdens de Kerstmarkt kunt u natuurlijk heel veel leuke items bekijken en kopen in de vele Kerstkraampjes die de binnenstad dan rijk is, maar net als gedurende het gehele jaar kan de doorgewinterde shopper haar of zijn hart ook tijdens de Kerstmarkt ophalen aan de Königsallee en de Schadowstrasse.

Königsallee (Kö) |

kerstshoppen-konigsallee-dusseldorf-gracht-avondDe Königsallee, ook wel simpelweg genoemd, is een behoorlijk indrukwekkende boulevard die sinds het begin van de 19e eeuw dienst doet als winkelstraat. De 31 meter brede gracht, waar beide zijden van de Königsallee op uitkijken, wordt gevoed door de rivier de Dussel, waar Dusseldorf zijn naam aan dankt. De gracht wordt aan weerszijden geflankeerd door hoge kastanjebomen. Daarom heette deze laan voorheen Kastanienallee. Door een incident in 1848, toen Koning Frederik Wilhelm IV hier mest naar zich toegegooid kreeg, werd de naam, als teken van respect en goede wil, veranderd in Königsallee.

Op de Königsallee zijn diverse winkelcentra en grote warenhuizen gevestigd. De bekendste kerstshoppen-konigsallee-dusseldorf-kaufhaus-an-der-kökerstshoppen-konigsallee-dusseldorf-kaufhaushiervan is toch wel Kaufhaus an der Kö. Uiteraard zijn hier ook de meeste grote en bekende modehuizen vertegenwoordigd. Gucci, Armani, Chanel, Burberry, en vele andere hebben hier een winkel.

 

Tijdens het shoppen of kerstshoppen is er ook voldoende mogelijkheid kerstshoppen-Königsalleeom even te ontspannen aan een gezellig terrasje of in een bar of bistro en zelfs in een club of disco. Zo kun je na het shoppen gelijk je nieuw aangekochte outfit uitproberen op de dansvloer! Al met al is de Königsallee een zeer complete “winkelstraat” met een ruime keus aan winkels en horeca. Een echte aanrader!

.

Schadowstrasse |

erstmarkt-dusseldorf-kerstshoppen-in-de-schadow-arkadenDe Schadowstrasse is na de Königsallee de bekendste winkelstraat van Dusseldorf. En het mooie is dat u vanuit de Kö aan één stuk kunt doorlopen naar de Schadowstrasse. Tijdens de jaarlijkse Kerstmarkt is dit één van de zeven locaties die volledig in het teken staan van “the most kerstshoppen-dusseldorf-schadowstrasse-mensenwonderful time of the year”. Met het kerstshoppen komt het dus helemaal goed!

Behalve de bekende grote merken als C&A en P&C zijn ook hier voldoende boetiekjes die u maar zelf moet ontdekken.

Ook hier zijn er grote warenhuizen gesitueerd. Hiervan is de bekendste wel het indrukwekkende Schadow Arkaden (zie foto).

Voor nog meer impressies van de Schadowstrasse tijdens Kerstmarkt Dusseldorf klikt u hier…

Overigens kunt u eigenlijk in de gehele Altstadt heerlijk shoppen; denk bijvoorbeeld ook aan de Flingerstrasse…

Bekijk hier enkele aanbiedingen. En Ga Kerstshoppen!!

Busreis Kerstmarkt Dusseldorf