Locaties

Kerstmarkt Dusseldorf Locaties |

Kerstmarkt Dusseldorf wordt gehouden op wel zeven locaties in de hele binnenstad…Lees verder…

Eén van de redenen waarom Kerstmarkt Dusseldorf zo populair is onder haar bezoekers, is omdat het feest met alle bijbehorende geuren, kleuren, smaken, versieringen, bezienswaardigheden en evenementen zich niet beperkt tot slechts één locatie, maar is verdeeld over meerdere locaties op verschillende straten en pleinen in de gehele binnenstad. Zie hieronder de locaties voor de Kerstmarkt van Dusseldorf.

.

De Locaties

  • Marktplatz
  • Heinrich Heine Platz (Engeltjesmarkt)
  • Flinger Strasse
  • Stadtbrückchen (Sterretjesmarkt)
  • Schadowplatz
  • Gustaf Gründchens Platz
  • Schadowstrasse

Bekijkt u hieronder een beschrijving en impressies van iedere afzonderlijke locatie. Klik op een foto voor impressies van betreffende locatie.

.

Marktplatz

kerstmarkt-dusseldorf-marktplatz-kerstboomTijdens de Kerstmarkt wordt het plein vóór het renaissancistische Gemeentehuis, de Marktplatz, in een fraai jasje gestoken. Eén van de bekendste symbolen van Dusseldorf, het ruiterstandbeeld van Jan Wellem kijkt in deze periode uit over een gezellige brei aan kraampjes, die qua stijl van bouw doen denken aan het Gemeentehuis zelf.

Tijdens de Kerstmarkt op de Marktplatz ervaart u uitnodigende geuren van warme chocolademelk en glühwein en ambachtelijke kraampjes met allerhande interessante spulletjes van glasblazers of kaarsenmakers. Verder staat er o.a. een spectaculaire draaimolen van bijna 100 jaar oud. Kortom genoeg te genieten voor jong en oud!

FOTO’S MARKTPLATZ

.

Heinrich Heine Platz (“Engelchenmarkt”)

kerstmarkt-dusseldorf-heinrich-heine-platz-engelchenmarktKerstmarkt op de Heinrich Heine Platz (Plein) wordt ook wel “Engelchenmarkt” (Engeltjesmarkt) genoemd. Dit komt door de vele verlichte smeedijzeren goudgekleurde engeltjes die dit plein een hemels aandoende sfeer bezorgen. Behalve de vele engeltjes is het Heinrich Heine Plein ook bekend om het prachtige in Jugendstil gebouwde “Musikpavillon” (Muziekpaviljoen). Dit alles gecombineerd met de traditionele kerstgeuren en -smaken maken deze locatie zeker een bezoek waard tijdens de Kerstmarkt!

FOTO’S ENGELCHENMARKT

.

Flinger Strasse

kerstmarkt-dusseldorf-locaties-flingerstrasse-kraampjesDe Flinger Strasse (Flinger Straße) is gedurende het jaar een typische winkelstraat met filialen van de bekende modeketens, maar ook interessante lokale boetiekjes en winkeltjes. Tijdens de kerstmarkt zorgt deze straat voor een verbinding tussen de kerstmarkten op de Heinrich Heine Platz en die op de Marktplatz. Ook de Flinger Strasse is voor de gelegenheid omgedoopt tot Kerstmarkt. De gevels van de marktkraampjes zien er hier uit als de traditionele “burgerwoningen” van Dusseldorf. En de Glühweinpyramide is ook een leuke bezienswaardigheid die altijd veel bekijks trekt.

FOTO’S FLINGERSTRASSE

.

“Sternchenmarkt” am Stadtbrückchen

kerstmarkt-dusseldorf-sternchenmarktSternchenmarkt am Stadtbrückchen betekent letterlijk “Sterretjesmarkt aan het Stadsbruggetje”. De Sterretjesmarkt staat op het binnenplein van het Wilhelm Marx Haus. Deze locatie wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gekenmerkt door de vele blinkende kristallen en fonkelende sterren, die alle lichtjes op dit plein in duizenden stukken breken en de sfeer doet veranderen in een magisch winterlandschap. Leuk voor jong en oud!

FOTO’S STERNCHENMARKT

.

Schadowplatz

kerstmarkt-dusseldorf-schadowplatz-4De Schadowplatz staat vooral bekend om de vele hapjes- en drankjes die hier te vinden zijn. Behalve de kraampjes met glühwein, warme chocolademelk, gepofte kastanjes en amandelen staat hier o.a. ook de oudste poffertjeskraam van de Kerstmarkt; alweer 30 jaar staat deze publiekstrekker op deze locatie. Proef deze lekkernij hier op zijn Duits! Eet smakelijk!

FOTO’S SCHADOWPLATZ & SCHADOWSTRASSE

.

Gustaf Gründgens Platz

kerstmarkt-dusseldorf-gustaf-gründgens-platz-schaatsbaanOp de locatie Gustaf Gründgens Platz is er gelegenheid om de lekkerste raclette van de Kerstmarkt te proeven. Behalve te genieten van deze van oorsprong Zwitserse kaaslekkernij staat er ook een draaimolen voor de kleintjes en een schaatsbaan van ca. 450 m2. Als u uw eigen schaatsen meeneemt, kunt u hier geheel gratis uw rondjes op rijden! En dan geen koek & zopie, maar glühwein en “reibekuchen” (een soort aardappelpannenkoek).

FOTO’S GUSTAF GRÜNDGENS PLATZ

.

Schadowstrasse

kerstmarkt-dusseldorf-schadowstrasseBehalve op de Schadowplatz (Schadowplein) staat de Kerstmarkt ook op de Schadowstrasse (Schadowstraat). Ook hier kunt u allerlei hapjes en drankjes proeven en de vele kraampjes van ambachtslieden bekijken. Wellicht een leuke locatie om een interessant kerststukje op de kop te tikken en mee te nemen naar huis.

FOTO’S SCHADOWPLATZ & SCHADOWSTRASSE

.